El Comissari de Salut de la UE visitarà València per a conéixer la situació del sector citrícola

Vytenis Andriukaitis es compromet a veure ‘in situ’ l’evolució de la “taca negra” i de la xilel·la en el camp valencià.

Les eurodiputades Inmaculada Rodríguez-Piñero i Clara Aguilera s'han reunit amb el comissari Vytenis Andriukaitis
Les eurodiputades Inmaculada Rodríguez-Piñero i Clara Aguilera s'han reunit amb el comissari Vytenis Andriukaitis

Les eurodiputades socialistes en el Parlament Europeu Inmaculada Rodríguez-Piñero i Clara Aguilera s’han reunit aquest dimecres a Estrasburg amb el comissari de Salut i Seguretat Alimentària, Vytenis Andriukaitis. Les parlamentàries li han traslladat la preocupació pels efectes de la coneguda com a “taca negra” en el sector citrícola, una plaga que han considerat com “extremadament perillosa”.

Per la seua banda, el comissari ha considerat com a prioritari “mantindre l’acció a les fronteres de la UE per a impedir l’entrada de la taca i protegir així els productors europeus”. Així, Andriukaitis s’ha compromés a viatjar a València en les pròximes setmanes i conéixer in situ la situació del sector citrícola i l’evolució de les plagues de la “taca negra” i de la xilel·la

A més, segons ha assegurat Rodríguez-Piñero en un comunicat, el comissari s’ha mostrat disposat a escoltar les propostes i reivindicacions dels agricultors en aquesta matèria “per a poder actuar-hi en conseqüència i de la manera més eficaç possible”.

La reunió ha tingut lloc per la carta que les eurodiputades socialistes, juntament amb una desena d’eurodiputats socialistes, van traslladar al comissari de Salut i Seguretat Alimentària i al d’Agricultura i Desenvolupament Rural per a incloure la “taca negra” dels cítrics en la llista prioritària de la Comissió Europea de plagues de quarantena.

També et pot interessar

stats