Comín, Puig i Puigdemont tindran una vista conjunta el 16 de desembre

La Fiscalia de Brussel·les ajorna la vista sobre l’euroorde dictada contra els exconsellers per a fer-la coincidir amb la de l’expresident català.

Lluís Puig i Antoni Comín en una roda de premsa a Brussel·les
Lluís Puig i Antoni Comín en una roda de premsa a Brussel·les

La Fiscalia de Brussel·les ha acordat aquest divendres ajornar la vista sobre l’euroorde contra els exconsellers fugits a Bèlgica, Toni Comín i Lluís Puig, i fer-la coincidir el 16 de desembre amb la de l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

Comín i Puig han explicat aquest dijous que tenien previst demanar aquest ajornament per al 16 de desembre, així com la formalització del calendari d’intercanvi de documentació entre la Fiscalia i la defensa. El calendari inclouria una primera data perquè els acusats presenten els seus arguments, una segona en què el fiscal presentarà les al·legacions, i una tercera en què les defenses emetran el document definitiu amb les respostes als arguments del ministeri públic.

El procés de lliurament de Comín i Puig és independent del que se segueix en relació amb Puigdemont, perquè l’ordre europea de detenció i lliurament que han cursat contra els exconsellers es va enviar a Bèlgica de manera separada dues setmanes després que la de l’expresident.

El Tribunal Suprem espanyol reclama Comín per sedició i malversació, i Puig només per malversació. Pel que fa a Puigdemont, l’acusen, igual que a Comín, de sedició i malversació per estar implicat en el referèndum il·legal de l’1-O.

També et pot interessar

stats