Comencen a entrar en presó els principals condemnats pel cas Emarsa

El Suprem fixa el 16 de novembre com a termini màxim després de ratificar les condemnes per desviar 23,5 milions d'euros de diners públics.

Dos dels caps d'aquesta trama de corrupció, Esteban Cuesta i Enrique Crespo, està previst que entren a la presó de Picassent
Dos dels caps d'aquesta trama de corrupció, Esteban Cuesta i Enrique Crespo, està previst que entren a la presó de Picassent / Arxiu

Els principals condemnats pel cas Emarsa comencen a entrar en presó després que l'Audiència de València haja requerit que 11 dels 24 condemnats per la peça principal ingressen al centre penitenciari dilluns 16 de novembre com a data límit. El requeriment es fa una vegada la sala ha rebut la sentència de cassació del Tribunal Suprem que ratifica la majoria de les condemnes imposades el juny de 2018 pel desviament d'uns 23 milions i mig d'euros de diners públics de l'empresa que gestionava la depuradora de Pinedo mitjançant un sistema fraudulent de facturació.

Entre els requerits es troba l'exgerent de l'empresa pública, Esteban Cuesta; l'exvicepresident de la Diputació de València i expresident d'Emarsa, Enrique Crespo; l'exgerent de l'Epsar i exalcalde de Manises, José Juan Morenilla; o l'exdirector financer d'Emarsa, Enrique Arnal. Dos dels caps d'aquesta trama de corrupció, Esteban Cuesta i Enrique Crespo, està previst que entren a la presó de Picassent. Dijous ho farà a Terol Jorge Ignacio Roca, el facturador d'Emarsa.

La secció primera de l'Audiència de València va declarar provat el desviament d'uns 23 milions i mig d'euros de diners públics de l'empresa que gestionava la depuradora de Pinedo mitjançant un sistema fraudulent de facturació. La sala va condemnar 24 acusats a penes que oscil·laven entre els 9 mesos i els 12 anys i mig de presó per delictes de blanqueig de capitals, malversació de cabals públics, suborn, prevaricació i falsedat.

També et pot interessar

stats