Comencen a declarar els agents de la Guàrdia Civil que van participar en els escorcolls del 20-S

Es tracten dels agents que van participar en els registres que van acabar amb el multitudinari setge a la conselleria.

Imatge d'arxiu del juí pel procés independentista.
Imatge d'arxiu del juí pel procés independentista.

El juí del procés encara la seua sisena setmana amb l’inici de les compareixences de 24 agents de la Guàrdia Civil que van participar en els registres ordenats pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona el 20 de setembre de 2017, que van acabar amb el multitudinari setge a la conselleria.

Els guàrdies civils seran interrogats sobre la seua experiència en uns operatius de policia judicial que són considerats decisius per les acusacions per a apuntalar la seua petició de condemna per rebel·lió i manifestació.

Una vegada declaren els agents, les parts interrogaran els seus comandaments directes, que estan citats els pròxims dies 25 i 26 de març.

No obstant això, la sessió començarà amb dos testimonis que van quedar pendents en les sessions de la setmana passada a causa de l’extensa durada de l'interrogatori realitzat al major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero.

Es tracta del subsecretari d'Hisenda i Funció Pública sota comandament de Cristóbal Montoro, Felipe Fernández Rico, al qual seguirà un funcionari de la Direcció de Serveis del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, David Badal.

També et pot interessar

stats