Comença una setmana clau per a saber si hi haurà investidura abans de 2020

S’espera que aquest dilluns l'Advocacia de l'Estat es pronuncie sobre la sentència de la justícia europea que reconeix la immunitat d'Oriol Junqueras.

L’exvicepresident de la Generalitat de Catalunya Oriol Junqueras, en una imatge d’arxiu.

Aquest dilluns se celebra una reunió de la mesa del Congrés per a estudiar la creació d’un nou grup parlamentari a l’hemicicle amb la incertesa de la data en què se celebrarà el debat d’investidura. 

Després de la reunió, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, podria anunciar les dates de la sessió d'investidura. D’altra banda, també s’espera que aquest dilluns es publique l'informe de l'Advocacia de l'Estat sobre la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que reconeix la immunitat d'Oriol Junqueras. 

Des d’Esquerra Republicana, que va celebrar el seu congrés dissabte, confien que l'Advocacia de l'Estat es pronuncie per a avançar amb les negociacions amb el PSOE. 

En tot cas, els republicans demanen una altra reunió amb l'equip negociador del PSOE entre el 27 i el 28 de desembre. D’aquesta manera, es preveu que abans que acabe l'any el consell nacional d'Esquerra Republicana ratifique l'acord. Pedro Sánchez aniria a la sessió d'investidura el 2 de gener, per al debat, el 3 per a la primera votació i el 5 per a la segona i definitiva.

També et pot interessar

stats