Comença una campanya electoral ‘exprés’ marcada per la volatilitat

Els partits polítics valencians confien a mobilitzar l'electorat per a millorar els resultats dels últims comicis generals del 28A.

VÍDEO | Comença una campanya electoral ‘exprés’ marcada per la volatilitat
31 d'octubre 2019 - 14:19

La campanya exprés de les eleccions generals del 10 de novembre comença aquesta mitjanit a la Comunitat Valenciana amb les tradicionals enganxades de cartells, sopars d'agermanament amb militants i simpatitzants i actes a peu de carrer. Seran huit dies, en lloc de l'habitual quinzena, en què els líders de cinc dels sis partits principals visitaran les comarques valencianes. Queda per confirmar si Pablo Iglesias, d'Unides Podem, celebrarà algun acte electoral a la Comunitat Valenciana. 

Fins al 10N passaran pel territori els candidats a president del govern espanyol: Pedro Sánchez (PSOE), Pablo Casado (PP), Albert Rivera (Ciutadans), Santiago Abascal (Vox) i Íñigo Errejón, que concorre amb la marca Més País. La jornada més intensa serà el dijous 7 de novembre, quan coincidiran Sánchez, Casado i Abascal.

Mobilització de l'electorat

La campanya electoral també estarà marcada per la volatilitat de bona part de l'electorat. En clau valenciana, el PSPV s'esforçarà per a mobilitzar el vot i augmentar el  nombre d'escons en el Congrés dels Diputats. També el Partit Popular es marca com a objectiu aconseguir un escó més en cada circumscripció valenciana. Ciutadans i Podem, que poden ser decisius en la formació del govern espanyol, repten les enquestes i confien a igualar els resultats de les últimes eleccions generals, que se celebraren el passat 28 d'abril.

També et pot interessar

stats