Comença un any marcat per les eleccions autonòmiques i municipals

Les Corts encaren els últims tres mesos de treball d'aquesta legislatura.

Les Corts encaren els tres últims mesos de treball d’una legislatura en què s'han aprovat 59 lleis.
Les Corts encaren els tres últims mesos de treball d’una legislatura en què s'han aprovat 59 lleis.

Els partits polítics valencians afronten el nou any amb la vista posada en les eleccions autonòmiques i municipals del mes de maig. Les Corts encaren els tres últims mesos de treball d’una legislatura en què s'han aprovat 59 lleis, però encara amb deures pendents.

De fet, estan pendents d'aprovar encara la llei d’estructures agràries, la del joc o la d’ordenació del territori i urbanisme. Així mateix, també s’ha d’aprovar la reforma de l’estatut i tot apunta que ja no queda temps per a arribar a un acord sobre la reforma de la llei electoral, ni per a modificar l’estatut dels expresidents de la Generalitat.

PSPV, Compromís i Podem volen apurar l’agenda que van firmar en el Pacte del Botánic i aprovar lleis que consideren claus, com ara la de serveis socials. D'altra banda, Ciutadans i Partit Popular critiquen que la política del Consell està esgotada.

Per a la portaveu socialista Rosa Peris, és temps de concloure les lleis que s'estan tramitant, mentre que el síndic de Compromís, Fran Ferri, destaca la de serveis socials perquè implicaria una consolidació de l’estat de benestar:

 

Podem exigeix que en aquests últims tres mesos es complisca el calendari fixat en l'Acord del Botànic, que passa per aprovar lleis com ara la de prèstecs hipotecaris, la de les diputacions o la de residus i economia circular.

 

La síndica del Partit Popular, Isabel Bonig, anuncia que la seua política en aquest període es basarà en contindre el que consideren polítiques catalanistes del Consell, en defendre la llibertat educativa i en denunciar l’augment de les llistes d’espera. La síndica de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, dona la legislatura per esgotada. 

 

També et pot interessar

stats