Comença de nou el juí del cas Blasco per presumpta apropiació il·lícita de més d’un milió d’euros

El juí, previst per als dies 26 i 29 de març, es va interrompre quan un dels imputats va patir un infart en iniciar-se la vista

L'empresari, Augusto César; l'excap del servei d'Informàtica Javier Murcia; l'exsecretària general de la Conselleria en Les Corts Rafael Blasco, asseguts en l'Audiència Provincial de València
L'empresari, Augusto César Tauroni; l'excap del Servei d'Informàtica, Javier Murcia; l'ex-secretària general de la Conselleria a les Corts, i Rafael Blasco, asseguts a l'Audiència Provincial de València / Rober Solsona (Europa Press)

L'exconseller i exdiputat a les Corts, Rafael Blasco, es torna a asseure al banc dels acusats aquest dilluns dins de la investigació de la peça 5 del cas Cooperació sobre presumptes irregularitats en contractes informàtics. La Coordinadora Valenciana d'ONGD, que exerceix l'acusació popular en el cas Cooperació, sol·licita per a l'exconseller una pena de cinc anys de presó per uns fets que es van produir en l'etapa al capdavant de la Conselleria de Solidaritat i Immigració.

El juí, que estava previst per als dies 26 i 29 de març, es va haver d'interrompre quan Javier Murcia, l'exinformàtic de la Conselleria de Solidaritat durant l'etapa de Rafael Blasco, que havia de declarar, va patir un infart en iniciar-se la vista. Així, després d'un informe de l'Institut de Medicina Legal, la vista es va ajornar fins que estiguera recuperat.

Per aquest motiu, a partir d'aquest dilluns 7 de juny, la secció tercera de l'Audiència de València jutja la presumpta negociació il·lícita de contractes informàtics per valor de més d'un milió d'euros, ordits des de la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania entre els anys 2008 i 2011, quan Rafael Blasco n'era responsable.

El fiscal demana dos anys i huit mesos de presó i el pagament d'una multa de 400.000 euros per un delicte continuat de tràfic d'influències en concurs, amb delictes continuats de prevaricació i frau a l'administració.

També estan acusats l'empresari Augusto César Tauroni i l'exsecretària general de la Conselleria de Cooperació, Agustina Sanjuán. Per a Sanjuán, la Fiscalia demana dos anys de presó i una multa de 300.000 euros; any i mig de presó i 300.000 euros de multa per a l'excap d'Informàtica Javier Murcia; i dos anys i mig de presó i multa de 400.000 euros per a l'empresari Tauroni.

El juí continuarà previsiblement els dies 18 i 25 de juny, quan quede vist per a sentència.

També et pot interessar

stats