Comença la comissió interna per a investigar el frau de l'EMT de València

El PSPV demanarà responsabilitats en cas d'irregularitats en la investigació.

Comença la comissió interna per a investigar el frau de l\'EMT de València
Comença la comissió interna per a investigar el frau de l'EMT de València

La comissió de treball per a la investigació del frau de quatre milions d'euros en l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València comença aquest dimarts i estarà presidida per la vicepresidenta de l'entitat, Elisa Valía.

La taula de treball abordarà el desviament de quatre milions d'euros de l'empresa municipal a un banc xinés. L'Ajuntament de València i el consell d'administració de l'EMT van acordar crear-la per a investigar el desviament de fons a través d'un correu electrònic falsificat. A més, l'empresa va anunciar que contractarà un bufet d'advocats a Hong Kong per a poder personar-se en la causa i recuperar una part dels diners.

Les sessions de la comissió tindran lloc a la seu de l'EMT i hi participaran representants de tots els grups polítics. El president de l'empresa pública i regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha assegurat que des del primer moment han investigat i denunciat el frau, i segueixen donant “tota la informació als membres del consell d'administració”.

El PP i el PSPV demanaran responsabilitats

El Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de València va anunciar que portarà el cas del frau a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades i va demanar la destitució de Grezzi.

El PSPV, per la seua part, exigirà “responsabilitats polítiques” sobre el frau de l'EMT si s'observen irregularitats en la comissió d'investigació creada. “El nostre compromís és clar i demanarem les responsabilitats que corresponguen quan acabe, però ara no és el millor moment per a deixar escapçada l'empresa”, ha defensat Valía.

Ribó dona tota la confiança a Grezzi

L'alcalde de València, Joan Ribó, va assenyalar dilluns que el regidor i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, compta amb “tot el seu suport” i ha considerat que en aquests moments és “massa prompte” per a “determinar el tipus de responsabilitats” que s'han d'assumir després del frau detectat en la companyia pública d'autobusos.

Ribó ha explicat que hi ha tres investigacions obertes, la policial, la judicial i la de l'EMT mateixa.

També et pot interessar

stats