Comença la campanya electoral a Andalusia, clau per a les pròximes eleccions espanyoles

Els candidats són Susana Díaz (PSOE), Juanma Moreno (PP), Teresa Rodríguez (Endavant Andalusia) i Juan Marín (Ciutadans).

Susana Díaz celebra en Granada l'acte d'inici de la campanya electoral. Miguel Ángel Molina
Susana Díaz celebra en Granada l'acte d'inici de la campanya electoral. Miguel Ángel Molina / Efe

Aquest divendres comença la campanya electoral per a presidir la Junta d’Andalusia, unes eleccions clau per a les pròximes eleccions a l’estat espanyol. Els candidats a la presidència són: pel PSOE, Susana Díaz; del PP, Juanma Moreno; d’Endavant Andalusia, Teresa Rodríguez; i per Ciutadans, Juan Marín.

La candidata socialista, Susana Díaz, ha triat Granada per a començar la seua campanya electoral. Per part del PP, Juanma Moreno ha estat acompanyat pel líder del partit, Pablo Casado, a Màlaga, la mateixa ciutat triada per Juan Marín, el candidat de Ciutadans, qui ha estat al costat de la portaveu del partit, Inés Arrimadas.

Per contra, la candidata d'Endavant Andalusia, Teresa Rodríguez, ha preferit començar per Sevilla, on ha participat en un acte al costat del cap de llista de la coalició per Sevilla, Antonio Maíllo.

El començament de les eleccions andaluses tanca la desena legislatura amb una trentena de lleis aprovades, una desena de decrets lleis convalidats, dues comissions d'investigació i dos grups de treball sobre la reforma del model de finançament autonòmic i de la Llei Electoral.

En la recta final de la legislatura es van trencar de forma abrupta les relacions del PSOE amb els seus socis d'investidura, Ciutadans, els vots de la qual van permetre aprovar tres pressupostos i quasi un 70% de les mesures acordades.

De fet, el relat de la presidenta de la Junta, Susana Díaz, per a explicar l'avançament electoral va tenir com a argument principal la inestabilitat en la recta final, encara que aquesta vegada ha deixat passar un mes des de la ruptura del pacte d'investidura.

També et pot interessar

stats