Colomer: "Hem d'avançar en diversificació, no sols parlar de sol i platja"

El secretari autonòmic de Turisme destaca la importància de treballar per a un turisme que ens visita al llarg de tot l'any.

Francesc Colomer ha fet balanç del sector turístic a la Comunitat Valenciana en ‘Les notícies del matí’
Francesc Colomer ha fet balanç del sector turístic a la Comunitat Valenciana en ‘Les notícies del matí’

Deu milions de turistes internacionals van visitar Espanya al juliol, un 4,9% menys que durant el mateix mes de l'any passat, segons l'enquesta sobre moviments turístics en fronteres difosa per l'Institut Nacional d'Estadística. La Comunitat Valenciana és la cinquena comunitat més visitada, per darrere de Catalunya, les Illes Balears, Andalusia i les Canàries.      

El secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha fet balanç del sector turístic a la Comunitat Valenciana en Les notícies del matí. Colomer ha afirmat que el turisme britànic va créixer l'any passat un 15% i que enguany ha caigut un 3-4% al juliol a causa de la geopolítica, però es manté o s'incrementa el nivell de despesa.  

Desestacionalització

El secretari autonòmic ha destacat la importància de no centrar-se únicament en els mesos de juliol o agost, així com avançar en diversificació: "Hem de treballar per a un turisme que ens visita al llarg de tot l'any i busca diferents opcions, no solament el turisme de sol i platja". 

"Cada vegada més la Comunitat Valenciana és cultura, patrimoni, medi ambient, grans rutes culturals, gastronomia... Això són indicadors molt importants que guarden relació amb la millora progressiva. El model turístic ha d'estar en evolució permanent", ha afirmat Francesc Colomer.

Llei de turisme

El secretari autonòmic de Turisme ha assegurat que la nova Llei de turisme, oci i hospitalitat és fonamental per a "contextualitzar un nou model turístic basat en la sostenibilitat, la cultura, en la professionalització del sector i la lluita contra l'intrusisme".

Pisos turístics 

La nova llei també inclourà els instruments i les eines necessàries per a regular els pisos turístics. "En l'eclosió digital, estem davant de plataformes que cotitzen en borsa. L’economia col·laborativa ha vingut per a quedar-se, però dins d’unes normes. Ha d’estar regulada per a no caure dins de l’economia submergida", ha afirmat Colomer.

A més, ha assegurat que el nombre d’apartaments turístics declarats és de 78.000 i que és necessari col·laborar amb els ajuntaments per a regular la situació dels pisos turístics.

Guia de Vilafamés

Sobre la guia turística no habilitada de Vilafamés que va rebre una comunicació en què se li comunicava que podia rebre una multa entre 100.000 i 600.000 euros, el secretari autonòmic de Turisme ha assegurat que "Turisme no ha amenaçat aquesta guia. Per a entrar a treballar en un lloc de treball s'ha de estar qualificat. A la guia que va ser denunciada li vam advertir que, en casos extrems i reiterats, es pot arribar a aquesta xifra".

També et pot interessar

stats