Colomer assegura que la taxa turística no està “en el full de ruta" del nou Botànic

La Generalitat i la Diputació d’Alacant col·laboraran en matèria turística per fer front al Brexit.

Roda de premsa de Carlos Mazón i Francesc Colomer
Roda de premsa de Carlos Mazón i Francesc Colomer / Gva

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assegurat que la implantació de la taxa turística no està en el “full de ruta” del Consell ni va formar part de les negociacions de l’acord del Botànic II. En aquest sentit, ha explicat que té un concepte del turisme “en què no entren aranzels per al que ve de fora".

Colomer s’ha pronunciat així després de la reunió que ha mantingut amb el president de la Diputació d'Alacant, el popular Carlos Mazón, qui també ha mostrat la seua "absoluta" negativa a la taxa.

Mazón ha afirmat que rebutgen aquest impost en sintonia amb el sector turístic, que és el que està treballant, “executant les seues accions i mantenint els llocs de treball al llarg de tot l'any".

Colomer i Mazón també han mostrat sintonia respecte a les vacances socials de l'Imserso, un programa amb uns preus que consideren "inviables" i "insostenibles". Defensen així la postura del sector hoteler, que va impugnar els plecs del concurs perquè mantenien que les condicions els perjudicaven. Tot i que la petició va ser desestimada, el secretari autonòmic de Turisme i el president de la Diputació d'Alacant reclamen una revisió dels programes perquè es consideren els interessos dels empresaris i dels treballadors del sector turístic.

Col·laboració per a fer front al Brexit

Durant la reunió, Colomer i Mazón han anunciat que les dues institucions col·laboraran en matèria turística per a fer front al possible impacte negatiu d’un Brexit “dur” en l’economia de la Comunitat Valenciana.

Colomer ha destacat la preocupació de les institucions pel desafiament que suposa l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea, ja que és el principal mercat emissor de turistes del territori valencià. A més, ha coincidit amb Mazón en la necessitat de reaccionar de forma coordinada i eficaç.

També et pot interessar

stats