Colau assegura que farà tots els possibles perquè els 60 migrants rescatats per l'Open Arms no acaben en un CIE

El vaixell de l'ONG Proactiva desembarcarà a Barcelona després que Itàlia i Malta els han negat l'entrada.

L'ONG Proactiva va trobar la pastera dissabte passat a 33 milles de Líbia
L'ONG Proactiva va trobar la pastera dissabte passat a 33 milles de Líbia / Proactiva Open Arms

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio que farà tots els possibles perquè les persones rescatades per l'ONG Proactiva no acaben en un Centre d'Internament d'Estrangers (CIE). Els responsables de l'Open Arms calculen que, tal com està la mar i la distància a què es troben, podran arribar a Barcelona dimecres al matí.

Colau també ha reclamat al govern espanyol més recursos per a atendre els migrants que arriben a la ciutat. L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que brindarà suport jurídic gratuït a tots aquells que desitgen sol·licitar asil polític i els facilitarà l'entrada al programa estatal que ho gestiona.

L'ONG Proactiva va trobar la pastera dissabte passat a 33 milles de Líbia, i va sol·licitar permís per a desembarcar els migrants auxiliats en un port espanyol després de la negativa d'Itàlia i Malta a acollir les embarcacions. El ministre de l'Interior italià, l'ultradretà Matteo Salvini, va acusar l'ONG Proactiva d'actuar com una màfia de tràfic d'éssers humans i de rescatar els migrants abans d'intervindre els guardacostes libis.

Reaccions polítiques

Representants del PP i Ciutadans s'han mostrat crítics amb la decisió del Govern d'Espanya d'autoritzar l'arribada de l'Open Arms a Barcelona. Pablo Casado, candidat a la presidència del PP, ha manifestat que la immigració ha de ser "legal, ordenada i segura" i que cal fugir del "cinisme de l'esquerra". El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha criticat la "política de gestos" de Sánchez i ha subratllat que s'ha de fer "balanç entre la defensa i respecte als drets humans i els compromisos que tinga Espanya a nivell internacional".

D'altra banda, Pablo Echenique, secretari d'Organització de Podem, ha destacat que Espanya s'està mostrant com "un país decent" a l'hora d'acollir immigrants i s'ha felicitat que no hagen calat "els discursos racistes de Trump o Salvini".

També et pot interessar

stats