Què cobren els polítics i les polítiques a la Comunitat Valenciana?

Contràriament al que es pot pensar, el sou més alt no és el del president de la Generalitat, sinó el de la presidenta de les Corts

El president de la Generalitat, Carlos Mazón / À Punt NTC

Ara que els ajuntaments i la Generalitat funcionen amb normalitat després de les eleccions autonòmiques, ens preguntem què cobren els polítics valencians. Alguns, com l'alcaldessa de Castelló de la Plana, Begoña Carrasco, s'ha abaixat el sou un 3%. D'altres, en canvi, cobraran més, com ara el d'Alacant, Luis Barcala. 

Al contrari del que es podria pensar, no és el president de la Generalitat qui té el sou més alt. A la Comunitat Valenciana, el rànquing l'encapçala la presidenta de les Corts, Llanos Massó, que guanya més de 99.000 euros a l'any, mentre que el sou de Carlos Mazón és de 77.800 euros, més 10.000 com a compensació per a fer front al pagament d'un habitatge a València, perquè té el domicili a Alacant.

Així, el president de la Generalitat guanya menys que els membres de la mesa de les Corts, que s'acosten a 89.000 euros, mentre que el sou dels consellers és de 66.300 euros bruts a l’any.

Si mirem cap als ajuntaments, l'alcaldessa de València és la que té el sou més alt. María José Catalá té la mateixa retribució que tenia Joan Ribó més l'augment de l'IPC. Per tant, en total guanya 92.400 euros bruts a l'any. L'alcalde d'Alacant sí que s'ha apujat el sou, quasi 10.000 euros, passant de guanyar-ne 72.700 a tindre una nòmina de 82.500. En canvi, l'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, se l'ha abaixat un 3% per quedar-se amb un sou de 76.100 euros. En tot Espanya, només els alcaldes de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, i de Barcelona, Jaume Collboni, guanyen més de 100.000 euros a l’any.

També et pot interessar

stats