La coalició europea on s'integra ERC durà a Estrasburg el veto del Suprem a la presa de possessió de Junqueras

Ana Miranda (BNG) anticipa que el líder d'ERC acabarà compareixent davant una comissió de garanties del Parlament Europeu.

D'esquerra a dreta Diana Riba (ERC), Ana Miranda (BNG ), Jordi Solé (ERC) i Pernando Barrenba (Bildu)
D'esquerra a dreta Diana Riba (ERC), Ana Miranda (BNG ), Jordi Solé (ERC) i Pernando Barrenba (Bildu) / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

Ara Repúbliques, la coalició europea que comparteixen ERC, el BNG i EH Bildu i que encapçala el líder d'Esquerra Republicana de Catalunya Oriol Junqueras, portarà al Tribunal Europeu de Drets Humans la decisió del Tribunal Suprem d'impedir la presa de possessió de Junqueras de l'escó com a eurodiputat.

Així ho han anunciat els companys i companyes de la coalició europea del líder d'ERC davant la Junta Electoral Central (JEC), on aquest dilluns han replegat les seues actes. 

Ana Miranda, del Bloc Nacionalista Galeg (BNG) ha explicat que la situació s'abordarà en la Comissió d'Assumptes Jurídics del Parlament Europeu, davant la qual, augura, acabarà compareixent Junqueras. 

Diana Riba, eurodiputada electa d'ERC ha denunciat que només dos dels cinc eurodiputats independentistes que van obtindre un escó en les eleccions europees del passat 26 de maig podran prendre posessió. Junqueras es troba en presó preventiva a l'espera de sentència pel procés sobiranista de Catalunya, mentre l'expresident de Catalunya Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín continuen a Bèlgica mentre la JEC els exigeix recollir l'acta al Congrés dels Diputats.

Riba considera que l'estat espanyol "vol vetar i silenciar" els eurodiputats d'ERC. Miranda (BNG) qualificat la situació de "burla judicial" i l'eurodiputat electe de Bildu, Pernando Barrena, l'ha definida com un "frau electoral".

També et pot interessar

stats