Climent és procliu a apujar els impostos als rics

Economia Sostenible comptarà l'any que ve amb 562 milions d'euros, un 41% més que el 2020.

Cliement, aquest dimarts
Cliement, aquest dimarts

El conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, s'ha mostrat procliu a una eventual pujada d'impostos als rics. Climent ha explicat que el debat està obert a la Comunitat Valenciana i s'ha mostrat partidari, en una entrevista en Les notícies del matí , que els que més recursos tenen aporten més al conjunt. "“Soc un ferm partidari de la redistribució”, ha emfatitzat el conseller que ha dit que aquesta també pot arribar des de l'àmbit impositiu.

Climent ha parlat també de les grans apostes pressupostàries del seu departament. En una economia com la valenciana, que pivota sobre el sector serveis, Economia Sostenible vol invertir el pes dels sectors productius. Així ho ha explicat aquest dimarts el conseller. Climent ha parlat dels 562 milions d'euros de pressupost que disposarà el seu departament per a 2021, un 41% més que enguany. Economia Sostenible és la conselleria que més creix en pressupost. Climent ha mencionat quatre eixos: política industrial, com a aposta per crear treball de qualitat, i que creix un 12,9%, sobretot en digitalització industrial. El conseller ha remarcat la voluntat de fer una indústria més competitivia i amb més valor afegit. També es reforçarà més d'un 55% el pressupost per a l'emprenedoria, el cooperativisme i l'economia social. “Hem de produir ací i hem de poder comerciar des d'ací amb tot el món”. La internacionalització, en aquest sentit, serà un altre dels eixos i creixerà un 23%. A més, les polítiques actives d'ocupació serà una nova aposta.

El conseller ha remarcat que cal ajudar les pimes i micropimes, que representen el 90% del teixit productiu valencià, a créixer i a digitalitzar-se. Climent ha remarcat la necessitat de que les empreses avancen en aquest camí per més menudes que siguen. El sector serveis representa el 77% del PIB autonòmic i Climent considera que cal anar cap a un sector primari i secundari “potents” o serà difícil cohesionar el territori valencià. El titular de la política econòmica del Consell ha reiterat la necessitat de tindre un teixit productiu propi, després de la lliçó que ha ensenyat la pandèmia. “Hem de començar a posar en valor tot el que fem ací perquè podem competir en qualsevol indret”, ha explicat al llarg de l'entrevista.

També et pot interessar

stats