Clima preelectoral a la penúltima sessió de control a Sánchez

El president del govern espanyol afirma que si guanya, portarà "uns pressupostos socials" i Casado diu que recuperaran "la dignitat d'Espanya".

VÍDEO | Clima preelectoral a la penúltima sessió de control a Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que el seu primer compromís si guanya les eleccions és portar uns pressupostos socials, "que és el que necessita la ciutadania després de 7 anys d'injustícia social". Així s'ha pronunciat en la penúltima sessió de control de la legislatura en el Congrés per a fer balanç dels seus huit mesos al capdavant de l'executiu i amb la convocatòria d'eleccions anticipades com a eix principal de les preguntes dels líders de l'oposició.

El president del PP, Pablo Casado, ha dit a Sánchez que ningú "ha fet tant mal a Espanya en tan poc temps". L'ha acusat de "no tancar la porta a tornar a pactar amb els independentistes" i d'haver "punxat l'economia" en destruir 6.000 ocupacions al dia. Així, Casado ha assegurat que guanyaran les eleccions per a "recuperar la dignitat d'Espanya".

Sánchez ha contestat a Casado que ha portat "l'insult i la mentida" com a argument polític. "La foto del bloc de la involució que vam veure a Colón no es manifesta contra l'independentisme, sinó contra el govern del partit socialista", ha apuntat el president del govern. Així, ha dit que el PSOE defén una Espanya "en la qual caben tots" i que espera que el 28 d'abril "la mentida i la crispació isquen de la vida política amb el PP derrotat en les urnes".

La portaveu d'Units Podem, Irene Montero, s'ha atribuït el mèrit que el govern haja fet moltes iniciatives per a la majoria social d'Espanya, com la pujada del salari mínim. No obstant això, ha acusat Sánchez d'aplicar "per la porta de darrere retallades" i haver donat una orde perquè els ministeris no gasten més del 50% del pressupostat per Rajoy.

Sánchez recrimina a Podem que bloquege el pacte per a les pensions

El cap de l'executiu ha agraït a Montero el seu suport aquests mesos, però l'ha acusada d'equivocar-se per no convalidar el reial decret d'habitatge i bloquejar ahir el pacte de Toledo per a les pensions. El president ha demanat a Podem "que reflexionen i tornen a la taula per a llançar un missatge als majors de garantia del sistema de pensions".

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha dit a Sánchez que el seu partit "no donarà suport mai" a un president que pacta amb els que volen trencar aquest país i que està disposat a negociar 21 punts amb un mediador sobre la taula. "Oblide's d'un pacte que no siga amb els separatistes i populistes", li ha dit Rivera a Sánchez.

Sánchez a Rivera: "Vosté lidera el canvi de la jaqueta permanent"

El president del govern ha recriminat a Rivera que vulga posar un cordó sanitari a un partit, com el PSOE, que porta 140 anys a Espanya. "Vosté lidera el canvi de la jaqueta permanent i després de la foto amb Casado i Abascal s'ha deixat la jaqueta liberal i se n'ha posada una que fa olor de naftalina", li ha contestat Sánchez a Rivera.

El portaveu d'Esquerra Republicana, Joan Tardà ha acusat Rivera de "feixista" i ha dit que l'autodeterminació ha vingut per a quedar-se. Per al futur, l'independentista afirma que només hi ha un camí: "O el diàleg i la negociació, o el desastre".

També et pot interessar

stats