Les ciutats d’Alacant i Elx estreteixen llaços

Els ajuntaments s’han posat d’acord per a compartir projectes i iniciatives, com elaborar un pla general d’ordenació urbana en comú

Luis Barcala i Pablo Ruz en la cimera Alacant-Elx / À Punt NTC

Cimera històrica entre els ajuntaments d'Alacant i Elx, on la segona i la tercera ciutat en població de la Comunitat s’han posat d'acord per a abordar tots els reptes empresarials, urbanístics, culturals i d'infraestructures que tenen en comú. Aquest dimecres s'han reunit a Alacant delegacions dels dos ajuntaments i ja han acordat, per exemple, demanar una segona pista per a l'aeroport, a més de posar en comú els seus plans d'ordenació urbana. “Elx i Alacant ja mai més estaran d’esquenes ni confrontaran ni estaran enfrontades”, ha anunciat l’alcalde de la ciutat del Baix Vinalopó. "Hui comença a escriure’s un relat de concòrdia, un relat d’amistat i fraternitat”, ha afegit.

En aquesta primera reunió de treball han abordat molts reptes en comú, com coordinar els plans urbanístics per a desenvolupar un eix diagonal entre l'aeroport, la fira, el parc empresarial d'Elx i el futur parc biotecnològic d'Aiguamarga. També s’ha posat sobre la taula reclamar una segona pista per a l'aeroport, la variant de Torrellano i la retirada de les vies del tren del litoral. En un projecte engrescador, Elx i Alacant s’han posat d’acord per a anar junts en polítiques turístiques, culturals i esportives.

En declaracions a mitjans, Ruz ha assegurat que ambdós han "acordat el suport d'Alacant sense fissures per al retorn de la Dama d'Elx, que és de tota la província. I nosaltres, per la nostra banda, mostrem el nostre suport sense fissures a la retirada de les vies de la fatxada litoral d'Alacant, amb la connexió a l'aeroport".

Per la seua banda, Luis Barcala, alcalde d’Alacant, ha fet gala de la nova sintonia entre les dues ciutats: “El major nucli econòmic de la Comunitat Valenciana decideix anar en bloc i junts. És una molt bona notícia per als nostres municipis, la nostra província i tota la Comunitat”.

Alacant i Elx són una conurbació de vora 600.000 habitants que vol optar junta a fons europeus. Els anys noranta ja hi va haver un projecte de col·laboració similar, era el triangle Alacant - Elx - Santa Pola, que es va quedar en paper mullat. Per això l'escepticisme és un altre repte a superar, però hui Alacant i Elx enceten un futur en comú.

També et pot interessar

stats