Ciutadans i Vox admeten contactes directes a Múrcia

Arrimadas insisteix que no pactaran amb la formació d'ultradreta a canvi de suport als governs bipartits amb el PP.

La portaveu de Ciutadans en el Congrés, Inés Arrimadas, aquest divendres
La portaveu de Ciutadans en el Congrés, Inés Arrimadas, aquest divendres

Les direccions nacionals de Ciutadans i Vox van contactar dijous després de fracassar la votació d'investidura a Múrcia, segons han reconegut els dos partits. Fonts citades per l'agència Efe asseguren que de la reunió va eixir el compromís de tindre un canal de diàleg sense el Partit Popular com a intermediari per a evitar manipulacions.

Per la seua part, la portaveu de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha informat que li han transmés al partit que lidera Santiago Abascal el mateix que diuen en públic: el que han signat amb el PP són "bons acords". La també portaveu de la formació taroja en el Congrés ha insistit que no va haver-hi mai un acord per a governar Múrcia que incloguera els tres partits, però des de Vox mantenen que sí que va haver-hi un pacte consensuat.

Per a Arrimadas, la formació d'ultradreta va cometre una "irresponsabilitat" quan els quatre diputats van impedir la reelecció del popular Fernando López Miras com a president autonòmic, i ha advertit que l'estratègia del partit d'Abascal només "beneficia" al PSOE i Podem. “Nosaltres hem fet el nostre treball”, ha subratllat Arrimadas, que ha instat Vox a explicar si forçaran noves eleccions. Ha reiterat que el seu partit no arribarà a cap acord amb l'extrema dreta a canvi del seu suport als governs bipartits del PP i Ciutadans a Madrid o Múrcia.

També et pot interessar

stats