Ciutadans votarà sí a la nova pròrroga de l'estat d'alarma

El govern espanyol s'assegura l'última i sisena extensió, que s'allargarà fins al 21 de juny.

El portaveu adjunt de Ciutadans en el Congrés dels Diputats, Edmundo Bal, en una imatge d'arxiu
El portaveu adjunt de Ciutadans en el Congrés dels Diputats, Edmundo Bal, en una imatge d'arxiu / Ciutadans

El govern espanyol i Ciutadans han pactat el suport de la formació taronja per a la nova pròrroga de l'estat d'alarma que aquest dimecres es debatrà i votarà al Congrés. D'aquesta forma, s'assegura majoria en la cambra perquè s'amplie per sisena i última vegada fins al 21 de juny. De fet, la majoria queda més que consolidada després que ja pactara el vot favorable del Partit Nacionalista Basc (PNB) i l'abstenció d'Esquerra Republicana de Catalunya.

La nova pròrroga contempla ampliar el termini de les mesures que ja estaven establides en l'actual estat d'alarma. Amb la desescalada i la fi d'aquest, el govern espanyol ha anunciat que regularà l'eixida, tenint en compte les aportacions de Ciutadans, per a establir un mecanisme alternatiu a l'estat d'alarma que permeta Espanya protegir-se de nous rebrots sense necessitat de recórrer-ne a un altre.

El pla contempla una reactivació del sector turístic. Així, el govern espanyol aprovarà un pla d'ajudes per a aquest i per a les activitats associades com la restauració o l'hoteleria, que inclourà mesures per a fomentar-lo amb un cost de 2.500 milions d'euros de línies d'avals ICO per a garantir la liquiditat del sector; i de 151 milions d'euros per a la transformació i digitalització d’aquest.

Finalment, l'executiu també es compromet a comptar amb totes les comunitats autònomes en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per a analitzar el marc jurídic necessari per a garantir una eixida ordenada de l'estat d'alarma.

També et pot interessar

stats