Ciutadans vol que la mesa de les Corts incloga totes les formacions amb representació autonòmica

Mamen Peris (Cs) apel·la al sentit comú per a no deixar fora cap dels 6 partits, tot i que només hi ha 5 places.

Fes clic per a escoltar l'entrevista a la diputada autonòmica per Ciutadans Mamen Peris
Fes clic per a escoltar l'entrevista a la diputada autonòmica per Ciutadans Mamen Peris

Ciutadans es mostra a favor d'articular alguna mesura per a donar un espai en la mesa de les Corts als sis grups polítics amb representació autonòmica. El reglament de la cambra contempla només cinc places, amb la qual cosa un dels sis grups polítics quedaria fora. Ara mateix Vox és la formació amb més possibilitats de no formar-ne part, malgrat superar a Unides Podem, com va avançar aquest dimecres el diputat electe del PSPV Manolo Mata.

La diputada autonòmica de la formació taronja, Mamen Peris, ha explicat a Les notícies del matí, que  confia en que s'impose "el sentit comú" i el consens per a arribar a una solució respecte d'un òrgan fonamental, des del qual es tramiten les iniciatives i les proposicions de llei. 

Peris ha recordat que la via més correcta seria una modificació del reglament però que aquesta requeria majoria del ple i això podria retardar la formació de la mesa sobre la data prevista, és a dir, abans de la contitutució de la cambra, el pròxim 16 de maig.

Peris també ha explicat que la formació aspira a uns bons resultats en els pròximes eleccions municipals i que "una gran majoria de la Comunitat Valenciana es tenyisca de color taronja". La diputada de Ciutadans ha demanat prudència per a pronunciar-se sobre possibles pactes i ha prorrogat tota decissió sobre aquesta qüestió a l'endemà dels resultats.

No obstant això, ha recordat que la formació ha pactat en les alcaldies on governa amb formacions diverses (PP i PSPV) i ha admés que a escala autonòmica "si hagueren donat les sumes hauríem pactat amb el PP, però després del daltabaix, no ha pogut ser".

També et pot interessar

stats