Ciutadans suspén el govern valencià

L'ús del valencià, el conflicte dels taxis i la crítica a Ximo Puig centren la reunió del comité autonòmic.

Reunió del comité autonòmic de Ciutadans
Reunió del comité autonòmic de Ciutadans / Elena Andreu

Fernando Giner, portaveu autonòmic de Ciutadans, M. Carmen Sánchez, síndica de Ciutadans a les Corts, i el diputat de Ciutadans Toni Cantó, han analitzat aquest dijous l'actualitat informativa a la reunió del comité autonòmic de Ciutadans a la Comunitat Valenciana.

Respecte al conflicte dels taxistes, Toni Cantó ha advertit que transferir les competències per a concedir llicències de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) a les comunitats autònomes no és la solució, ja que això generarà 17 regulacions diferents i "seria un autèntic caos".

D'altra banda, el portaveu autonòmic, Fernando Giner, ha instat Ximo Puig, president de la Generalitat, a demanar una reunió amb Pedro Sánchez per tal d'abordar el tema del finançament autonòmic. El dirigent de Ciutadans s'ha preguntat si el líder del Consell té la valentia suficient per a reunir-se amb Sánchez i parlar dels temes que afecten els valencians. A més, ha recordat que Sánchez ja s'ha reunit amb altres presidents autonòmics.

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que declarava nuls diversos articles del projecte del decret del Consell pel qual es regulen els usos institucionals i administratius de les llengües oficials, és un els temes que també s'han tractat en el comité. Per a Giner, es tracta d'un desprestigi de la política que la justícia haja de corregir els excessos del Consell, i ha subratllat a més la "reincidència" de l'executiu valencià en aquest àmbit. El portaveu de Ciutadans ha defensat l'ús del valencià, però també del castellà i ha instat a respectar la llibertat dels ciutadans.

Després de la polèmica relacionada amb el col·legi públic d'Altura (Alt Palància) en el qual es plantejava iniciar el pròxim curs una experiència pilot per a la implantació d'ensenyament de l'Islam, Ciutadans ha defensat que s'aplique el mateix criteri amb independència de la religió i ha demanat que es respecten els convenis amb les diferents confessions, encara que la formació aposta per una educació laica en la qual s'impartisca una assignatura d'història de les religions.

També et pot interessar

stats