Ciutadans supera el PSOE i es queda a 1,6 punts del Partit Popular

Si hui se celebraren eleccions al Govern d'Espanya, el Partit Popular les guanyaria. Ho faria amb el seu mínim històric, un 24% dels vots.

Grafisme elaborat per À Punt Mèdia amb dades del CIS
Grafisme elaborat per À Punt Mèdia amb dades del CIS

Ciutadans avança el PSOE i els de Rivera segueixen de ben prop el PP. De fet, es queden a un punt i mig del Partit Popular, que nota l'efecte dels escàndols relacionats amb la ja expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes, i registra el seu mínim en intenció de vot, un 24%. El sondeig assenyala per als populars una pèrdua de 9 punts respecte del resultat obtingut en les últimes eleccions. 

Pel que fa a l'estimació de vot, els populars estan al capdavant, amb un 24%, encara que baixen 2,3 punts des de gener. La segona plaça és per a Ciutadans que puja fins el 22,4%, amb un 1,7% d'ascens si ho comparem amb l'anterior baròmetre del CIS. Tercera posició i baixada de l'1,1% per al Partit Socialista que es queda amb una estimació de vot del 22%. Podem i les seues confluències sumen mig punt i arriben al 19,6%. 

Grafisme elaborat per À Punt Mèdia amb dades del CIS

El tauler de joc canvia si ens fixem en el vot directe. El partit de Rivera es col·loca en primera posició. Segona per als socialistes. Els populars tercers i quarts Podem. 

Pel que fa a líders polítics, el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, torna a ser el dirigent polític més valorat. Baldoví lidera el rànquing amb 4,14 punts, seguit del coordinador general d'IU, Alberto Garzón, amb 3,80 punts i, després, Albert Rivera, amb 3,79 punts.  El socialista Pedro Sánchez té 3,35 punts, Pablo Iglesias, 2,77 i Mariano Rajoy, 2,59. Per contextualitzar aquestes dades cal tindre en compte, però, que el nivell de coneixement de Baldoví és del 18 %, mentre que el de Mariano Rajoy arriba pràcticament al 100%.

També et pot interessar

stats