Ciutadans i Somia Torrevella estudien donar suport a la moció de censura

La crisi pel pagament de les nòmines del empleats municipals accelera les negociacions amb el grup municipal del PP.

El grup municipal del PP i el de Somia Torrevella s'han reunit aquest matí per a parlar sobre la moció de censura
El grup municipal del PP i el de Somia Torrevella s'han reunit aquest matí per a parlar sobre la moció de censura

A Torrevella, al Baix Segura, la moció de censura plantejada pel grup municipal del  PP, està cada dia més a prop de materialitzar-se. Per primera vegada el grup de Ciutadans a l'ajuntament està disposat a estudiar-la, i el partit Somia Torrevella ho consultarà als seus afiliats. Entre els tres grups sumen 15 regidors (11 del PP, 2 de Ciutadans i 2 de Somia Torrevella) i podrien desbancar del govern municipal la coalició de quatre partits d'esquerra que governa actualment amb 4 regidors d'Els Verds, 4 del PSOE, 1 d'Alternativa Popular de Torrevieja (APTCe) i 1 d'Esquerra Unida. La crisi pel pagament de les nòmines dels treballadors municipals ha accelerat les negociacions. José Manuel Dolón, l'alcalde, és del partit Els Verds. 

Passades les 11 del matí, els regidors populars  Eduardo Dolón i Luis María Pizana, s'han reunit amb Pablo Samper i Alejandro Blanco, del grup municipal Somia Torrevella, que a l'inici de la legislatura formaren part del govern municipal. Pablo Samper ha explicat que traslladarà a l'assamblea del partit la decisió de donar suport o no a la moció de censura.

El PP ha plantejat la moció en tres ocasions, però aquesta és la primera vegada que Ciutadans està disposat a estudiar-la. Pilar Gómez, portaveu de Ciutadans, ha assenyalat que el seu possible suport està supeditat al fet que es complosquen les propostes de Ciutadans. El grup municipal ha enviat per correu electrònic al PP un document amb prop de 40 actuacions que, segons ells, busquen millorar la qualitat de vida dels veïns. Entre aquestes hi ha pagar les nòmines als funcionaris municipals, abaixar l'impost de béns immobles (IBI), posar en marxa la universitat a distància (UNED), canviar d'emplaçament i construir les oficines d'Agamed, i obrir el Museu de la Setmana Santa, entre d'altres.

Segona setmana de concentracions

Per la seua banda, els treballadors de l'ajuntament de Torrevella s'han concentrat hui per segona setmana. Divendres van cobrar, amb retard, el sou d'agost, però sense el complement de productivitat, al qual no volen renunciar. 

El passat mes d'agost cap dels 700 empleats municipals no va cobrar el sou perquè el Departament d'Intervenció considera que és il·legal que tota la plantilla cobre la productivitat. Per tal que perceberen el sou, divendres se'ls va abonar la nòmina sense aquest complement. Com que ni treballadors ni sindicats hi estan d'acord, les concentracions de protesta continuaran, almenys, tota aquesta setmana, fins que els paguen el salari complet. A cada treballador li han llevat al voltant de 230 euros.

També et pot interessar

stats