Ciutadans es reivindica com a únic partit que defendrà la gestació subrogada a Europa

La formació taronja també s'ha compromés a promoure l'enfortiment del programa Erasmus+

Els candidats i candidates de Ciutadans posen en una imatge d'arxiu
Els candidats i candidates de Ciutadans posen en una imatge d'arxiu / Ciutadans

La candidata número cinc de Ciutadans a les eleccions al Parlament Europeu que se celebren diumenge i presidenta de la formació a Andalusia, María Jesús Palacios, ha demanat este dimarts el vot a les persones que pensen que cal "reforçar el reconeixement de tots els tipus de famílies i els seus drets als països comunitaris, així com la llibertat individual amb garanties".

Palacios ha presentat a Sevilla els compromisos de la formació sobre esta qüestió sota el lema "Una Europa per a les famílies i els joves". L'ha acompanyat Ricardo Lucas, també candidat i un dels fundadors de l'associació de famílies creades per gestació subrogada a Espanya Són els nostres Fills.

Lucas ha denunciat que un "govern autoproclamat progressista" "ha aprovat una llei que assenyala a esta mena de famílies i, en particular, els xiquets nascuts per esta tècnica de reproducció assistida, que està regulada en països com els Estats Units, el Canadà, el Regne Unit, Holanda, Irlanda". En esta línia, el candidat ha afirmat que Ciutadans "és i serà l'únic partit que defén, sense complexos, una regulació garantista de la gestació subrogada".

Quant a les famílies en general, la número cinc taronja ha apostat per establir un marc europeu per a la conciliació de la vida laboral i professional, establir una targeta de família nombrosa comuna, crear un pla de xoc contra l'abandó escolar a escala europea i defendre la lliure elecció de centre educatiu, així com l'ensenyament en la llengua materna "en tots els països i regions de la Unió".

D'altra banda, Palacios s'ha compromés a promoure l'enfortiment del programa Erasmus+ i els programes de cooperació entre universitats, centres educatius, d'investigació i d'FP dual en sectors estratègics, així com la mobilitat per al desenvolupament formatiu i professional.

També et pot interessar

stats