Ciutadans rebutja seure a negociar amb Vox, com li planteja el PP

Villegas destaca que els socis preferents seran els populars i que no entraran a negociar governs a tres.

Reunió del comité executiu de Ciutadans, aquest dimarts
Reunió del comité executiu de Ciutadans, aquest dimarts / J. J. Guillén (Efe)

El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha deixat clar que no seuran a negociar acords de govern amb Vox "en cap taula a tres", com li ha plantejat el PP aquest dilluns. La formació taronja ha fixat així la seua estratègia de pactes, que el comité nacional ha aprovat per unanimitat 

Villegas ha destacat que el seu soci preferent per a negociar serà el PP i, excepcionalment, el PSOE, en aquells llocs on els seus dirigents es desmarquen de les polítiques del sanchisme. Així i tot, diu que "de moment" no en veu cap en què es complisca aquesta premissa. Així, ha reiterat que no entrarà a negociar governs a tres on estiguen Vox, Podem o els nacionalistes.

"Si aconseguim un acord amb el PP, el presentarem en les diferents investidures i cadascun serà responsable dels seus vots. Vox serà responsable on tinga capacitat de decisió, si hi ha un govern o un altre", ha avisat el número dos de Ciutadans.

En el comité nacional del partit que encapçala Albert Rivera també han aprovat les polítiques que guiaran les negociacions, en les quals els eixos seran la regeneració democràtica, la lluita contra la corrupció, evitar la pujada d'impostos, i la unió i la igualtat dels espanyols.

El PP proposa una reunió a tres

Per la seua banda, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha anunciat que contactarà amb Ciutadans i Vox per a mantindre aquesta mateixa setmana una reunió a tres amb l’objectiu d’intentar buscar acords en comunitats i ajuntaments després de les eleccions del 26 de maig.

El dirigent del PP ha assenyalat que si el partit d’Albert Rivera continua en la seua negativa a negociar amb Vox, el seu partit es reunirà amb les dues formacions per a parlar de programes.

Abascal demana a Cs que "reflexione i actue amb maduresa política"

El president de Vox, Santiago Abascal, ha reiterat aquest dilluns que tenen la mà estesa al PP i Cs, perquè volen "articular una majoria alternativa" i que actuaran amb "flexibilitat i de manera raonable". Així, ha demanat a aquells que els volen aplicar un cordó sanitari, en referència a Ciutadans, que "reflexionen i actuen amb maduresa política".

Respecte a la possibilitat de fer només reunions bilaterals amb el PP si Cs continua negant-se a seure amb Vox, Abascal ha contestat que si els d'Albert Rivera volen formar part d'aquests governs, "és lògic que negociem".  

D’altra banda, l’exlíder de Podem a Madrid Ramón Espinar ha qüestionat la direcció estatal del partit després del fracàs de les últimes dues cites electorals. Espinar aspira que la convocatòria d’una assemblea ciutadana possibilite l’eixida de Pablo Iglesias i Irene Montero de la direcció. 

També et pot interessar

stats