Ciutadans proposa eliminar les taxes universitàries i finançar els postgraus a interés zero

La candidata a la Generalitat, Mamen Peris, assegura que la minva d'ingressos es pot compensar reduint les conselleries i rebaixant l'assignació als grups de les Corts

La candidata de Cs Mamem Peris durant la visita a la Fira de l'Ocupació de la UPV
La candidata de Cs, Mamem Peris, durant la visita a la Fira de l'Ocupació de la UPV / Europa Press

La candidata de Ciutadans (Cs) a la Presidència de la Generalitat, Mamen Peris, ha proposat aquest dimecres en la Fira de l'Ocupació de la Universitat Politècnica de València el finançament a interés zero en els postgraus universitaris per a garantir la igualtat d'oportunitats.

La candidata ha visitat, al costat del vicerector de la UPV, José Montserrat, i altres membres de la llista autonòmica de la formació, la Fira d'Ocupació per a apostar per la innovació, l'emprenedoria, la investigació i el talent.

Peris ha lamentat que a moltes famílies se'ls fa "costera amunt" accedir a un postgrau, i l'alumnat ha de compatibilitzar els estudis amb el treball per a pagar-ho.

L'aspirant a la presidència de la Generalitat ha denunciat que la Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb taxes universitàries més elevades i s'ha compromés a rebaixar-les a zero el primer any i aplicar-les només en els següents per les assignatures suspeses. Com es pagarà això? Segons Peris, reduint la xifra de conselleries de dotze a set, rebaixant l'assignació als grups parlamentaris de les Corts al 30%, i "desendollant els endollats".

També et pot interessar

stats