Ciutadans proposa a les Corts mesures de "suport i protecció" al professorat

Demanen a la Conselleria més recursos humans i materials i que s'aprove un Estatut de Personal Docent.

La diputada de Ciutadans Merche Ventura en imatge d'arxiu
La diputada de Ciutadans Merche Ventura en imatge d'arxiu / Europa Press

Ciutadans ha presentat una proposició no de llei urgent a les Corts en què planteja una sèrie de mesures de "protecció" a la labor del professorat. També insta el Consell a "mostrar un suport unànime a la labor docent" i a "vetlar pel compliment del dret fonamental de la llibertat en la comunitat educativa".

La portaveu adjunta Merche Ventura assegura en el text que els diferents governs al llarg dels últims anys han convertit l'educació "en una carta d'acció política". Això ha provocat una infinitat de legislacions estatals i autonòmiques que, en l'actualitat, "suposen una minva de la qualitat i homogeneïtat dels continguts i qualitat educativa".

"Aquesta situació ha de superar-se a través de la garantia d'igualtat d'ensenyament, mitjançant un pacte educatiu estatal que supere el dogmatisme i les diferències ideològiques i se centre en la llibertat educativa del professorat a les aules", afig. Al mateix temps insta a totes les forces de les Corts a "elevar aquesta proposta al Congrés".

Ventura també demana a la Conselleria d'Educació que "es dignifique la professió del docent, afavorint les seues condicions laborals i de benestar amb l'augment de recursos humans i materials necessaris per al desenvolupament de les seues funcions" i planteja que s'aprove "un Estatut de Personal Docent que impulse encara més la seua professionalització".

També et pot interessar

stats