Ciutadans preveu tancar aquest dimarts el seu acord de govern amb el PP a Andalusia

Els equips dels dos partits estan acabant de consensuar l’estructura de l’executiu autonòmic.

El popular Juanma Moreno, que es postula com a nou president d'Andalusia
El popular Juanma Moreno, que es postula com a nou president d'Andalusia / Efe

PP i Ciutadans preveuen tancar demà el seu acord de govern a Andalusia, una vegada que els equips tècnics de tots dos partits acaben de consensuar una estructura per a l’executiu autonòmic, amb la intenció de traslladar el seu pacte el dijous a la presidenta del Parlament autonòmic, Marta Bosquet. El govern autonòmic estaria presidit pel popular Juanma Moreno, amb Juan Marín de vicepresident, amb el suport de Vox.

PP i Vox es reunixen aquest dimarts de vesprada a porta tancada per a negociar l’acord d’investidura a Andalusia que desallotjarà Susana Díaz del palau de San Telmo. Des del PP demanen a Ciutadans i Vox que deixen de banda les rivalitats i que no posen en risc l’acord de govern.

El líder de Ciutadans a Andalusia, Juan Marín, ha explicat als periodistes que hi ha un acord “bastant pròxim, però no tancat” i ha assegurat que és “molt probable” que aquest dimecres se signe en el Parlament, amb la presència dels dos secretaris generals, Teodoro García Egea (PP) i José Manuel Villegas (Cs). En Ciutadans estan convençuts que hi haurà canvi però eviten reunir-se i mencionar Vox. 

La formació d’Abascal, per la seua part, lamenta el que qualifiquen de menyspreu, insult i falta de consideració per part de Ciutadans i adverteixen que no és acceptable ni democràtic. 

Els socialistes, que s’han quedat al marge de les negociacions, desconfien del secretisme que ha envoltat la reunió d’aquest dimarts entre PP i Vox.

També et pot interessar

stats