Ciutadans presentarà una moció de censura contra Torra

Casado exigeix a Sánchez aplicar “hui mateix” la llei de seguretat nacional a Catalunya i apunta la llei de partits.

Reunió de l'executiva de Ciutadans
Reunió de l'executiva de Ciutadans / Emilio Naranjo (Efe)

L'executiva de Ciutadans ha decidit per unanimitat presentar una moció de censura contra el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, encara que en principi no té possibilitats de prosperar perquè, de moment, només compten amb el suport exprés del PP. Ha sigut la portaveu nacional del partit, Lorena Roldán, qui ha anunciat aquesta decisió en una roda de premsa a la seu nacional en considerar que “s'han traspassat totes les línies roges i s'ha posat en joc la seguretat”. 

Ciutadans aposta ara per la moció de censura després de rebutjar la setmana passada aquesta mateixa iniciativa plantejada pel PP, en considerar-la inviable, i després que el 2017 va pretendre presentar-la, encara que finalment la va desestimar per no tindre suports. 

El debat a Catalunya s’ha enfortit després de la detenció de set activistes a Catalunya, enviats a presó per terrorisme i tinença d'explosius i el govern central ja ha anunciat que impugnarà les resolucions del Parlament català contra la Guàrdia Civil i a favor dels presos.

Sánchez assegura que Catalunya necessita “primer llei i després diàleg”

El president en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha exigit aquest dilluns als independentistes que “no juguen amb foc” i que condemnen la violència en totes les seues formes. Segons Sánchez, els catalans “no volen independència, volen convivència” i Catalunya necessita “primer llei i després diàleg”.

Batet: “El govern estarà vigilant per a un possible 155 a Catalunya”

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha assegurat que “no es donen les circumstàncies” en aquest moment per a aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya, però ha remarcat que el govern espanyol en funcions estarà “vigilant” per a posar-lo en marxa si s'incomplira l'“ordenament jurídic”. 

Casado exigeix a Sánchez aplicar la llei de seguretat nacional a Catalunya

No pensa igual l'oposició. El líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha exigit al cap de l'executiu, Pedro Sánchez, aplicar “hui mateix” a Catalunya la llei de seguretat nacional després de les últimes informacions sobre els Equips de Resposta Tàctica (ERT) relatius a la possible preparació d'explosius. A més, ha apuntat la possibilitat de plantejar l'aplicació de la llei de partits polítics, que estableix que “qualsevol partit que encoratge la violència pot ser il·legalitzat”.

També et pot interessar

stats