Ciutadans i PP recorren en el Constitucional contra la candidatura de Puigdemont a les europees

Les formacions d’Albert Rivera i Pablo Casado consideren que es vulneren drets fonamentals i que el Suprem s'ha "extralimitat".

Ciutadans i PP recorren en el Constitucional contra la candidatura de Puigdemont a les europees
Ciutadans i PP recorren en el Constitucional contra la candidatura de Puigdemont a les europees

Ciutadans i el PP han presentat un recurs en el Tribunal Constitucional (TC) contra la decisió dels jutjats contenciosos administratius de Madrid de permetre que l’expresident de Catalunya Carles Puigdemont i els seus exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí puguen concórrer a les eleccions europees.

La formació taronja demana empara al tribunal de garanties en considerar que la resolució del jutjat contenciós administratiu número 2 de Madrid, vulnera el dret a la igualtat consagrat en l’article 14 de la Constitució i també el dret a la tutela judicial efectiva de l’article 24.

Ciutadans sol·licita expressament al TC que estime el seu recurs d’empara i que per tant anul·le i deixe sense efecte la sentència del jutjat contenciós administratiu "per vulnerar els drets fonamentals invocats". Per tant, consideren que s’hauria de donar per vàlida la resolució de la Junta Electoral Central, que va anul·lar la candidatura.

El PP creu que els exdirigentes catalans no tenen dret a ser candidats i està d'acord amb la decisió que en el seu moment va adoptar la Junta Electoral Central. A més, considera que el Tribunal Suprem s'ha "extralimitat" en posicionar-se sobre aquest tema i marcar el camí als jutges conteciosos administratius de Madrid que havien de resoldre els recursos de Puigdemont, Ponsatí i Comín.

En aquest sentit, el partit que lidera Pablo Casado ha criticat al Suprem que haja pres aquesta "decisió sense precedents" de declarar-se no competent per a resoldre aquest problema.

També et pot interessar

stats