Ciutadans ja té comité per a negociar els pactes a la Comunitat Valenciana

Cantó manté que el seu soci preferent “sempre serà el PP” i que no negociaran “ni amb el nacionalisme ni amb el populisme”.

El portaveu en les Corts de Ciutadans, Toni Cantó, formarà part comité negociador de pactes a la Comunitat Valenciana
El portaveu en les Corts de Ciutadans, Toni Cantó, formarà part comité negociador de pactes a la Comunitat Valenciana / Efe

Ciutadans ja té comité negociador de pactes a la Comunitat Valenciana després de les eleccions municipals del 26 de maig. Està format pel portaveu en les Corts, Toni Cantó; la candidata a Alacant, Mari Carmen Sánchez, i la candidata a Benicàssim, Cristina Fernández. 

Entre els acords de govern que hauran d’estudiar, destaquen el de la Diputació d’Alacant, en què PP i PSPV estan empatats en nombre de diputats, o el de l’Ajuntament de la ciutat, en què es reprodueix la mateixa situació. Serà la formació taronja la que haurà de decidir en quina sentit inclina la balança. En Ciutadans no parlen encara de dates, però ja tenen llum verda per a iniciar les primeres reunions amb el popular Luis Barcala. Cantó ha avançat que el seu soci preferent “sempre serà el PP” i en cap moment seuran a negociar “ni amb el nacionalisme ni amb el populisme”.

El portaveu en les Corts de la formació taronja ha criticat que “mentre que el govern valencià continua repartint-se butaques i fins i tot parla d’augmentar conselleries i, per tant, la despesa per als valencians per repartir-se un major botí”, ells parlen de “condicions polítiques” per a entrar en els governs. Aquestes condicions passen per la necessitat de millorar el finançament de la Comunitat Valenciana, abaixar impostos, ajudar els autònoms, vigilar la unitat d’Espanya i continuar lluitant contra la corrupció.

El comité executiu nacional de Cs va aprovar aquest dilluns el document que marca les línies de negociació en els diferents territoris després del 26M. Exclouen Vox de qualsevol acord

També et pot interessar

stats