Ciutadans expulsa un regidor de Carcaixent per facilitar el govern a Compromís

Cantó destaca que als ajuntaments "la línia roja" és no pactar amb el nacionalisme ni el populisme.

El líder de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha confirmat l'expulsió de l'edil de Carcaixent Juan Albert
El líder de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha confirmat l'expulsió de l'edil de Carcaixent Juan Albert / Europa Press

El líder de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha confirmat aquest dimecres l'expulsió de l'edil de Carcaixent Juan Albert per facilitar el govern municipal de Compromís i PSPV. "Saltar-se el que s'havia acordat en una cosa tan òbvia com no pactar amb el nacionalisme ni el populisme anava a tindre conseqüències", ha recalcat Cantó. 

Així, ha explicat que al regidor de Ciutadans Juan Albert ja se li ha comunicat la seua expulsió del partit, en acceptar formar part del nou govern de Carcaixent amb les delegacions de Serveis Públics i la de Relacions amb Procarsa, a més de la segona tinença d'alcaldia. Els seus companys, regidors també de Ciutadans a Carcaixent, Mónica Amorós i Leopoldo Ortiz, s'han quedat en l’oposició. 

No obstant això, el líder de Ciutadans ha puntualitzat que es tracta d'"una de les poques excepcions" i ha destacat el "comportament exemplar" dels regidors taronges en altres municipis. "En el 99% dels casos ha eixit de forma òptima", afirma.

Preguntat pel cas d'altres municipis, com Riba-roja de Túria, on Ciutadans dona suport als socialistes, Cantó ha remarcat que es tracta "d'un PSOE que rescataven d'estar en braços de Compromís o Podem". Ha insistit així en el fet que a les corporacions locals i ajuntaments, "la línia roja era el suport a Compromís o Podem".

També et pot interessar

stats