Ciutadans expulsa el senador per Alacant Emilio Argüeso per sospites d’haver fomentat el transfuguisme

La formació indica que ha pogut oferir prebendes a càrrecs i afiliats perquè abandonaren el partit.

Emilio Argüeso
Emilio Argüeso en una imatge d'arxiu en l'etapa de diputat a les Corts. / À Punt NTC
17 de març 2021 - 19:47

La direcció de Ciutadans ha acordat iniciar el procediment d'expulsió del senador per Alacant Emilio Argüeso, segons ha informat a través d’un comunicat. La formació taronja assenyala que ha apreciat que Argüeso ha pogut pogut incomplir els estatuts del partit en realitzar recentment, manifestacions públiques amb voluntat de “infligir un mal rellevant” als interessos i a la imatge tant del partit com del conjunt dels afiliats.

Ciutadans indica que això vulnera l'article 124 dels estatus i que també podria haver comés una altra infracció de caràcter “molt greu”, segons recull l'article 116 dels mateixos estatus en “haver oferit prebendes a càrrecs i afiliats del partit amb la condició que abandonaren la formació i passaren a ser trànsfugues, tal com publiquen en diversos mitjans de comunicació on s'aporten proves evidents”.

En el comunicat, Cs recorda que la suspensió de militància comporta l'obligació d'abandonar l’acta de senador, tal com es va comprometre el senador per escrit en la carta ètica que va firmar abans de ser elegit càrrec públic, i tal com estableixen els estatuts del partit.

A través de les xarxes socials, Argüeso ha manifestat que no ha rebut cap comunicació oficial.

També et pot interessar

stats