Ciutadans donarà suport a la pròrroga de l'estat d'alarma, després d'arribar a un acord amb el govern espanyol

L'executiu encara necessita l'abstenció del PP o del PNB per a mantindre'l.

La dirigent de Ciutadans Inés Arrimadas en una imatge d'arxiu
La dirigent de Ciutadans Inés Arrimadas en una imatge d'arxiu / EFE

El govern espanyol i Ciutadans han arribat a un acord perquè comparteixen la conveniència de prolongar l'actual estat d'alarma a causa de la pandèmia de Covid-19 i mantindre les mesures de protecció als espanyols en els àmbits sanitari, econòmic i social més enllà de la seua vigència.

Entre altres mesures, han pactat contactes setmanals perquè l'executiu informe el partit d'Ines Arrimadas sobre la crisi sanitària. També es consensuaran les mesures per a la implementació del Pla per a la transició cap a una nova normalitat, també conegut com el pla de desescalada.

La pròrroga de l'estat d'alarma fins al 25 de maig estaria, després d'aquest acord, més a prop. Tot i això, el govern de Pedro Sánchez necessitaria l'abstenció del PNB o del PP, que dilluns va considerar que "no té sentit" prorrogar l'estat d'alarma, ja que la desescalada "ja no necessita" aquest instrument "excepcional" que limita drets i llibertats.

Girauta deixa l'afiliació a Ciutadans

L'exdiputat de Ciutadans Juan Carlos Girauta ha comunicat la baixa com a afiliat després de l'acord. "No treballem tant per a construir una frontissa. Acabe de comunicar formalment la meua baixa com a afiliat a Ciutadans", ha escrit en un missatge en el seu compte personal de Twitter.

També et pot interessar

stats