Ciutadans es desmarca de la reforma de l'Estatut d'Autonomia

La formació taronja decideix no donar suport al text acordat fa setmanes en el Congrés.

Ciutadans es desmarca de la reforma de l\'Estatut d\'Autonomia
Ciutadans es desmarca de la reforma de l'Estatut d'Autonomia

El grup parlamentari de ciutadans en les Corts s'ha desmarcat aquest dimarts de la proposta de reforma de l'Estatut d'Autonomia Valencià i ha decidit no donar suport al text acordat fa setmanes en el Congrés, que aquest dijous es vota a la Comissió Constitucional de la cambra baixa.

La ponència mixta d'aquest dimarts ha ultimat un acord per a incloure en l'article 52 de l'Estatut que les inversions estatals a la Comunitat Valenciana s'hauran de correspondre amb el volum de la població.

Ha sigut el síndic socialista a les Corts, Manuel Mata, qui ha anunciat que la formació taronja feia un pas arrere de l'acord, i els ha exigit que reconsideren la seua postura de cara a la reunió de la Comissió Constitucional.

"Se'ns escapa per què s'hi han desmarcat, no sabem si està relacionat amb la política nacional o amb aquests balls de 'yenka' que sol fer Ciutadans", ha manifestat Mata en declaracions als mitjans de comunicació, després de la reunió sobre la ponència conjunta entre Congrés i Corts.

Fonts del partit taronja han afirmat que la formació encara no ha fixat el posicionament sobre aquest assumpte i que ho faran en la reunió de la Comissió Constitucional que tindrà lloc dijous, per a aprovar el text pactat abans que siga debatut en el ple.

També et pot interessar

stats