Ciutadans desbloqueja el tràmit de la Llei d'estabilitat pressupostària

El Congrés inicia el debat de la reforma de la llei que van promoure el PSOE i Units Podem.

Europa Press
Europa Press

El Congrés inicia aquest dimarts el debat de la reforma de la Llei d’estabilitat pressupostària que van promoure el PSOE i Units Podem. La reforma proposa que en cas de veto del Senat a l’equilibri pressupostari, la llei puga tirar avant després per majoria simple al Congrés. 

Ciutadans ha anunciat que desbloquejarà la tramitació en la Mesa del Congrés i no tornarà a demanar amb el PP prorrogar el termini d'esmenes.

L’agost passat, el PSOE i Units Podem van registrar la Llei d'estabilitat pressupostària juntament amb Esquerra Republicana i Compromís com a pas imprescindible per a poder aprovar uns nous ajustos pressupostaris i facilitar la presentació d'uns pressupostos diferents dels de l’anterior govern del PP.

En aquest sentit, aquest dimarts la Mesa de la cambra haurà de posar fi al termini de presentació d'esmenes. El PP va demanar una ampliació que va concedir la Mesa del Congrés i ara hauran de decidir si hi ha més pròrrogues.

D’aquesta manera, i si la proposició de llei passa a la fase següent, es començarà a debatre sobre el contingut de la llei. Des de Ciutadans ja han assegurat que la seua idea és sempre no posar obstacles a la tramitació ordinària d'aquest iniciativa i que la seua oposició es va centrar a rebutjar tant el procediment exprés com la utilització d'una llei aliena per a canviar la d'estabilitat pressupostària.

També et pot interessar

stats