Ciutadans denuncia davant Educació l'adoctrinament en llibres de text

Cantó diu que un informe independent demostra que Espanya o la monarquia hi apareixen amb "una connotació negativa".

El diputat de Cs per València al Congrés, Toni Cantó, ha acudit aquest dimecres a la Conselleria d'Educació
El diputat de Cs per València al Congrés, Toni Cantó, ha acudit aquest dimecres a la Conselleria d'Educació

Ciutadans (Cs) ha denunciat l'existència d'un "adoctrinament" en els llibres de text de primer de batxillerat de la Comunitat, en els quals Espanya o la monarquia apareixen amb "una connotació negativa" i ha demanat a la Conselleria d'Educació que prenga mesures sobre aquest tema. La Conselleria ha contestat que no hi ha cap llibre oficial i que cada claustre es lliure de triar els llibres que considere.

El diputat de Cs per València al Congrés, Toni Cantó, ha acudit a la Conselleria d'Educació, juntament amb la portaveu d'Educació a les Corts, Mercedes Ventura, per a consultar les actes d'elecció dels projectes lingüístics en els centres educatius i comprovar que "no vulneren la legalitat". Des de la Conselleria d'Educació, neguen falta de transparència i asseguren que han complit el que marca el reglament de les Corts.

Cantó ha dit que la seua formació ha presentat davant la Conselleria un informe independent que demostra que a la Comunitat Valenciana, igual que a Catalunya i les Balears, hi ha alguns llibres de text que incorren en "seriosos problemes d'adoctrinament". En aquest document, elaborat per un filòleg independent, figuren exemples de com "s'evita nomenar la paraula Espanya", o tot el que té a veure amb la monarquia constitucional té també "connotacions negatives".

Ventura diu que hi ha una "manipulació de la història"

La diputada autonòmica Mercedes Ventura ha precisat que els llibres en qüestió són de primer curs de batxillerat, en les matèries de llengua i literatura valencianes, en els quals s'assegura que "la Comunitat va ser repoblada pels catalans", mentre que "s'oblida dels aragonesos i altres regnes que van vindre a aquesta comunitat".

Ventura ha lamentat així mateix que aquests llibres "s'obliden de la riquesa de la Comunitat" i "sols se centren en els Països Catalans", alterant la història de la Comunitat i d'Espanya, i deixant de manifest el que considera una "manipulació de la història".

Marzà retrau a Cantó les seues acusacions per adoctrinament

El debat ha seguit en Twitter, on el Conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha respost al diputat de Ciutadans en diferents tuits, tant en valencià com en castellà, en els quals li ha retret que els "és igual arrasar-ho tot pels vots".

A més, ha contradit moltes de les afirmacions de Cantó i ha explicat, per exemple, "els projectes lingüístics és ara la primera vegada que els vota el Consell Escolar".

També et pot interessar

stats