Ciutadans demana a Sánchez una reunió a tres amb Casado per a formar un govern moderat

Arrimadas proposa una majoria de 221 escons "moderats i constitucionalistes".

La portaveu al Congrés, Inés Arrimadas, aquest dilluns
La portaveu al Congrés, Inés Arrimadas, aquest dilluns / Paco Campos (Efe)
02 de desembre 2019 - 15:30

La portaveu al Congrés, Inés Arrimadas, ha demanat per carta al líder socialista, Pedro Sánchez, una reunió a tres, també amb el president del PP, Pablo Casado, "per a fer història" i posar en marxa un acord parlamentari moderat i constitucionalista.

"Vull proposar una majoria de 221 escons moderats i constitucionalistes" per a arribar a un acord que permeta posar en marxa un govern que deixe fora populistes, nacionalistes i separatistes, ha plantejat en una roda de premsa al Congrés. Encara que per a Arrimadas la millor opció és la fórmula d'un acord parlamentari amb un govern en minoria del PSOE, no ha descartat altres fórmules, segons ha explicat.

Acords d'Estat en qüestions clau 

Ha insistit que Ciutadans no exigeix que estiguen els tres partits en l'executiu i que l'important és que hi haja acords d'Estat en qüestions clau com ara "no donar ni aigua als nacionalistes", el blindatge de les pensions, afrontar els reptes econòmics i d'ocupació o donar suport a les famílies.

En la carta, la portaveu assenyala que, tot i les "profundes diferències" que la separen de Sánchez, planteja una "solució excepcional" per a aquests moments tan difícils que viu Espanya "amb el desafiament separatista, l'estancament de l'economia i la paralització de les grans reformes pendents".

Evitar el govern "d'insomni amb Podem i els separatistes" 

Insisteix en la missiva que veuen amb enorme preocupació que el PSOE negocie amb Podem un govern de coalició amb el suport de nacionalistes i separatistes, els líders de les quals "acaben de ser condemnats per sedició i malversació" i continuen "desafiant la legalitat i infringint els drets de milions de catalans".

A més, recorda a Sánchez que ell mateix va assegurar que un executiu amb Podem i sostingut pels independentistes "no deixaria dormir tranquil el 95 per cent dels espanyols". Així, Arrimadas deixa clar que a ells no els han votat per a fer vicepresident de l'executiu a Pablo Iglesias, "però sí per a intentar evitar aquest govern d'insomni".

També et pot interessar

stats