Ciutadans demana que s'augmenten les ajudes Erasmus i que arriben a alumnes amb pocs recursos

La formació taronja denuncia les barreres financeres que dificulten l'accés a aquest programa de mobilitat universitària.

Ciutadans demana que s\'augmenten les ajudes Erasmus i que arriben a alumnes amb pocs recursos
Ciutadans demana que s'augmenten les ajudes Erasmus i que arriben a alumnes amb pocs recursos
29 de febrer 2020 - 14:47

Ciutadans ha demanat al Consell que, per a garantir la igualtat d'oportunitats, la totalitat de les ajudes del programa Erasmus arriben a tots els alumnes que les sol·liciten, especialment a aquells amb menys recursos econòmics.

Aquesta proposta demana que el parlament valencià sol·licite al govern espanyol que s'augmente la quantitat econòmica d'ajudes a aquest programa, i que s'adapte l’aportació de la beca al nivell de vida real dels països de destinació.

Segons ha exposat el diputat José Antonio Martínez, des de 2011, els diferents governs han reduït l'aportació al cofinançament d'Erasmus “dels 62 milions d'euros als 30 milions actuals".

Segons Martínez, açò ha suposat una barrera financera que només permet accedir al programa d'intercanvi d'estudiants els alumnes que procedeixen d'entorns socioeconòmics alts.

El diputat de Ciutadans ha proposat que es concedisca una ajuda complementària autonòmica, "i que s’imiten els millors exemples d'altres comunitats". En aquesta línia, també ha instat que s'incremente el pressupost total que destina el Consell al programa Erasmus.

També et pot interessar

stats