Ciutadans demana no aplicar el decret del plurilingüisme en zones castellanoparlants

Cantó anuncia que denunciaran davant el Síndic de Greuges “la imposició del valencià” en aquests centres

El síndic de Ciutadans, Toni Cantó, i la diputada Merche Ventura, aquest dilluns
El síndic de Ciutadans, Toni Cantó, i la diputada Merche Ventura, aquest dilluns / @Tonicanto1 (Twitter)

Ciutadans ha presentat a les Corts una proposició no de llei que demana no aplicar, o com a mínim establir una moratòria, el decret de plurilingüisme als centres educatius de parla castellana que ho sol·liciten.

Així ho han explicat aquest dilluns el síndic de Ciutadans, Toni Cantó, i la diputada Merche Ventura, els quals han anunciat també que acudiran al Síndic de Greuges per a denunciar “la imposició del valencià” als centres de les zones castellanoparlants de la Comunitat Valenciana.

Cantó ha assenyalat així mateix que dissabte estarà a Oriola per a “defensar la llibertat dels pares per a triar la llengua en la qual volen que estudien els fills” perquè, segons ha dit, està a favor del valencià i del castellà, però sobretot de la llibertat d’elecció de les famílies.

Acusen al Botànic de “portar la ideologia a les aules”

El síndic de Ciutadans ha afirmat que el PP “va obrir la porta” al fet que en les zones de predomini lingüístic del castellà es puga “imposar” el valencià, i ara el Botànic ha “derrocat” aquesta porta i “entrat en tromba”, disposat a “vulnerar el dret d’exempció i de no discriminació per raó de llengua en l’àmbit educatiu”.

Ventura ha qualificat de “barbaritat” obligar els alumnes de l’ESO, Batxillerat i FP a estudiar assignatures troncals “en una llengua que no controlen”, malgrat que han sol·licitat l’exempció del valencià, i ha acusat el Botànic de portar la “ideologia” a les aules.

També et pot interessar

stats