Ciutadans condiciona el suport als pressupostos a la col·laboració publicprivada en els serveis sociosanitaris

Cantó anuncia que la negociació dels comptes està molt avançada, encara que no desvela el sentit del seu vot.

El síndic de Ciutadans, Toni Cantó, mentre atenia els mitjans de comunicació aquest dilluns
El síndic de Ciutadans, Toni Cantó, mentre atenia els mitjans de comunicació aquest dilluns / @CsCValenciana

Sembla que no està molt lluny l’acord entre Ciutadans i el Botànic per a pactar els pressupostos de la Generalitat de l’any que ve. Almenys així ho veuen des de la formació taronja, que tenen “bones sensacions” de les negociacions. L’acord passaria perquè la Conselleria d'Igualtat, que dirigeix Mónica Oltra, acceptara la col·laboració publicoprivada. El síndic Toni Cantó ha avançat que la negociació ja està molt avançada.

Cantó s'ha referit aquest dilluns a les paraules de la vicepresidenta, Mónica Oltra, que el divendres va deixar caure el bon avanç de les negociacions per als comptes públics en afirmar no “tindre moltes línies roges” en les negociacions polítiques.

En aquest sentit, el síndic de Ciutadans ha expressat el seu desig que aquest acord prospere: “Si es confirma seria una bona notícia per als nostres majors, que tindran més places en residències, però també per als sanitaris perquè tindrem prou més contractes per a celebrar enguany, que fan molta falta, i també per als autònoms, l'oci nocturn, l'oci infantil, l'hoteleria o els comerços”, ha manifestat Cantó.

Toni Cantó ha avançat que “queda poquet” per a conèixer novetats sobre l'acord dels comptes, encara que no ha avançat el sentit del vot de Ciutadans. El líder de Ciutadans feia aquestes declaracions el mateix dia en què l’alcalde de València, Joan Ribó, ha posat en valor durant l’entrevista en Les notícies del matí el pas avant que ha donat la formació taronja després d’arribar a un acord amb Ciutadans per al pressupost de l’Ajuntament de la capital.

El PSPV, amb “la mà estesa” a l’oposició

Per la seua banda, els socialistes han convidat Ciutadans i el PP a sumar-se al pacte, atés que estem en un “moment necessari per a la ciutadania valenciana” i a pesar que el Botànic “té majoria suficient per a aprovar els pressupostos” a les Corts, en comptar amb 52 del 99 diputats.

Muñoz ha recordat que, tenint en compte el “moment històric” que travessa la Comunitat Valenciana, amb urgències “polítiques, econòmiques i socials”, es requereix un “gran acord que supere les fronteres partidistes”. Per això, el portaveu adjunt del PSPV ha remarcat que tant Ciutadans com el PP tenen “la mà estesa” i creu que hi ha “espais d’acord”.

També et pot interessar

stats