Ciutadans anima la resta de partits a demanar la millora del transport metropolità

La gerent de l'ATMV considera que la quantitat pactada per Ciutadans no soluciona el problema de fons, que és el repartiment desigual.

Generalitat i municipis de l'àrea metropolitana de València demanen 38 milions per al transport públic.
Generalitat i municipis de l'àrea metropolitana de València demanen 38 milions per al transport públic.
17 de maig 2018 - 12:28

El portaveu de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de València i en la Comunitat Valenciana, Fernando Giner, ha animat a la resta de partits polítics a sumar-se a la seua iniciativa per a aconseguir una millora del finançament del transport metropolità a València. "Ara la qüestió és que entre tots els partits polítics aconseguim que aquesta quantitat siga major", ha dit en una entrevista a Les notícies del matí.  Hui es debat al Congrés una esmena presentada per Cs als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) perquè el Govern espanyol incloga una partida de 10 milions per a solucionar els dèficits en mobilitat  en aquesta zona.

Giner ha defensat que la quantitat pactada és "més que suficient" per a solucionar els problemes d'infrafinançament del transport públic valencià, ja que, segons opina, el que importa és tindre-hi una línia de subvenció. En canvi, la gerent de l'Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV), María Pérez, no hi està d'acord. En declaracions a Les notícies del matí, Pérez ha recordat que la quantitat que realment necessiten per a pal·liar les carències puja a 38 milions, xifra que situaria València al mateix nivell que altres ciutats espanyoles quant a finançament de transport públic. "No soluciona el problema de fons, un repartiment desigual", ha dit. 

El passat mes d'abril, representants de la Generalitat i responsables municipals d'una bona part dels municipis que integren l'àrea metropolitana de València van viatjar a Madrid per a manifestar-se davant del Ministeri d'Hisenda i reclamar els 38 milions d'euros que demanen al Govern central per a finançar el transport públic que utilitzen a diari els prop de 2 milions d'habitants de la zona. 

Pérez també s'ha referit a l'anunci que ha fet el Partit Popular (PP) d'incloure fins a 60 milions d'euros en els PGE per al finançament del transport públic de València per als pròxim dos anys; més concretament, els 10 ja pactats per Cs per a l'exercici d'enguany, 20 per al 2019, i 30 per al 2020. Per a la gerent de l'ATMV, cal basar-se en fets i no en anuncis per a anys posteriors, dels quals es desconeixen les condicions. 

També et pot interessar

stats