Ciutadans ajorna l’elecció de compromissaris per un problema informàtic

També s’ha posposat l’elecció del cap de llista per a les eleccions autonòmiques de Galícia i el País Basc

El vicepresident de Castella-Lleó i cap visible del sector crític de Ciutadans, Francisco Igea
El vicepresident de Castella-Lleó i cap visible del sector crític de Ciutadans, Francisco Igea / Ricardo Rubio / Europa Press

Ciutadans ha ajornat la votació per a la tria dels compromissaris de la cinquena assemblea general, així com els processos de primàries per a designar el cap de llista per a les eleccions autonòmiques de Galícia i el País Basc del pròxim 5 d’abril.

La decisió s’ha pres davant “el greu perjuí” provocat per l’empresa Scytl, contractada per Ciutadans per a prestar el servei de la votació electrònica, que ha impedit a part dels afiliats i afiliades votar aquest dissabte.

Per al vicepresident de la Junta de Castella i Lleó i líder de la plataforma crítica Ciutadans Eres Tu, Francisco Igea, que presentarà una candidatura alternativa a la d’Inés Arrimadas, el que ha passat és “absolutament inadmissible”, i per això “hauria de suspendre’s i tornar a convocar-se amb les condicions de seguretat i garantia”.

Finalment, serà el dissabte 29 de febrer quan es votarà l’elecció dels compromissaris de manera telemàtica, mentre que l’1 de març es farà de forma presencial. Pel que fa a la votació per a triar el cap de llista per als comicis autonòmics en el País Basc i Galícia, es farà els dies 26 i 27 de febrer.

Scytl ha explicat que la incidència s’ha degut a una errada humana en la configuració del servei que permetia l’accés dels usuaris a la plataforma de votació i ha demanat disculpes als afiliats i afiliades i la direcció del partit.

També et pot interessar

stats