Ciutadans adverteix que tot i el desbloqueig no donarà suport als pressupostos del govern de Sánchez

Albert Rivera nega un canvi d'estratègia, i ho considera un “rumor” interessat pel PP.

EFE
EFE

Ciutadans ha qualificat aquest dimarts de “rumor”, impulsat pel PP, que s'estiga plantejant donar suport als pressupostos generals de l'Estat pactats, després que aquest dimarts haja facilitat en la mesa del Congrés que la reforma de la Llei d'estabilitat avance amb el tràmit parlamentari.

El partit d'Albert Rivera ha trencat la majoria de bloqueig que al costat del PP li permetia paralitzar algunes iniciatives. El gest s’ha interpretat com la necessitat de Ciutadans de desmarcar-se del PP, ara que s'acosten les eleccions autonòmiques a Andalusia.

Ciutadans ha negat qualsevol canvi d'estratègia i ha remarcat que no tornarà a demanar una pròrroga del termini d'esmenes de totalitat a la Llei d'estabilitat. En aquest sentit, ha dit que entra dins de la normalitat. Albert Rivera ha assegurat que el seu partit votarà “amb les dues mans” en contra dels comptes públics presentats pel govern central. Ara s'obri el termini d'esmenes parcials i, de nou, Ciutadans tindrà capacitat per a bloquejar la tramitació setmana rere setmana.

El PSOE tampoc veu un canvi d'estratègia

No veu cap canvi en Ciutadans el mateix PSOE, que considera una “farsa” el suposat moviment del partit de Rivera. 

En opinió de la portaveu del PSOE en el Congrés, Adriana Llastra, el gest de Ciutadans és “una farsa”. Lastra ha recordat que encara que la mesa del Congrés no haja prorrogat el termini d'esmenes de totalitat a la Llei d'estabilitat, el partit taronja continua bloquejant altres iniciatives i se segueix oposant a una senda de dèficit més flexible. “Estem igual que ahir, perquè vostés saben que es pot prorrogar el termini d'esmenes parcials. No hi ha hagut cap tipus de desbloqueig”, ha assenyalat Lastra, que veu en l'origen de la polèmica la “guerra fratricida” entre PP i Cs per a veure qui lidera la dreta.

D'altra banda, la portaveu del PP, Dolors Montserrat, ha demanat a Ciutadans que no permeta aprovar una Llei d'estabilitat que comportaria una major senda de dèficit i que, segons ha dit, obri la porta a uns pressupostos de 2019 “pactats a la presó” i que “són dolents per a tots els espanyols”.

“Cs ha obert aquest camí, igual que va obrir el camí de la moció de censura, i demanem que reconsidere la situació i impedisca que s'aproven els pressupostos”, ha insistit. 

També et pot interessar

stats