Ciutadans accepta la proposta de Vox i desbloqueja la investidura de Díaz Ayuso a Madrid

El portaveu de Ciutadans a l'Assemblea de Madrid ha agraït al PP i Vox la seua "voluntat i predisposició" a negociar.

VÍDEO | Ciutadans accepta la proposta de Vox i desbloqueja la investidura de Díaz Ayuso a Madrid

Ciutadans ha acceptat aquest dijous la proposta final de Vox per a donar suport a la investidura d'Isabel Díaz Ayuso com a presidenta de la Comunitat de Madrid. El portaveu de Ciutadans a l'Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado ha declarat que les propostes de Vox "no són incompatibles" amb l'acord de govern de coalició que ja han firmat PP i Ciutadans, una postura que ja li ha transmés tant a Ayuso com a la portaveu de Vox a l'Assemblea, Rocío Monasterio.

Aguado ha assenyalat que està "convençut" que aquest desbloqueig facilitarà una investidura "els pròxims dies". El pròxim pas l'haurà de fer el Partit Popular i la seua candidata haurà de donar per bo el document de Vox.

Els vots dels dotze diputats de Vox són imprescindibles perquè la candidatura del PP prospere, atés que la suma de 56 escons que acumulen el PP (30) i Ciutadans (26) és insuficient. 

El portaveu de Ciutadans ha volgut demanar "perdó" als madrilenys pels més de 60 dies que han passat des de les eleccions, tot i que creu que "ha pagat la pena l'espera" i ha agraït tant a Díaz Ayuso com a Monasterio la seua "voluntat i predisposició" per a desbloquejar la investidura.

Aguado ha aprofitat per a carregar contra "les polítiques de bloqueig de Sánchez i Iglesias" i posa com a exemple la Comunitat de Madrid, que en breu tindrà un govern de centre liberal.

També et pot interessar

stats