Citen a declarar José María Corbín i altres membres de la família pel cas Assut

L’advocat va ser detingut per la seua suposada implicació en el cobrament de comissions a contractistes municipals.

Corbín acudeix a signar al jutjat per primera vegada després de la seua eixida de presó. Europa Press
Corbín acudeix a signar al jutjat per primera vegada després de la seua eixida de presó. Europa Press

La magistrada del jutjat d'instrucció número 13 de València ha citat a declarar a l'advocat José María Corbín, cunyat de l’exalcaldessa de València Rita Barberá, i a diversos membres de la família Corbín Barberá pel cas Assut. L’advocat va ser detingut per la seua suposada implicació en el cobrament de comissions a contractistes municipals. 

La magistrada que instrueix la causa, que continua sent secreta, està practicant diverses diligències i, a més, ha acordat citar a declarar durant les pròximes setmanes els investigats en el procediment. 

En concret, la instructora ha citat Corbín, les seues tres filles i la seua dona, qui fora cap de gabinet de Barberá, tots ells en qualitat d'investigats.

La jutgessa va acordar deixar en llibertat l'advocat el passat 30 d'abril, quan va abandonar la presó on romania des del dia 4 del mateix mes. La magistrada va adoptar la decisió després de la petició de la defensa de Corbín, en entendre que la causa que va motivar el seu ingrés a la presó havia disminuït.

Corbín va quedar en llibertat provisional sense fiança, encara que amb retirada de passaport i l’obligació de comparéixer els dies 1 i 15 en el jutjat. En la mateixa situació es troba l'altre advocat que va ser detingut en l’operació, Diego Elum.

Corbín, detingut en el marc de l'operació Assut, és considerat en la investigació com el principal implicat. La causa, que va començar fa dos anys, està oberta per delictes de suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, contra la hisenda pública i tràfic d'influències.

També et pot interessar

stats