El CIS torna a col·locar el PSOE per davant del PP amb un avantatge de set dècimes

En tercera posició es manté Unides Podem, amb un 12,8%, encara que perdent força; seguida de Vox, que cau 1,7 punts i es queda en un 10,3%, i de Ciutadans, amb un 2,8% que els deixaria fora del Congrés

El president, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo en una imatge d'arxiu
El president, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes de setembre situa el PSOE com el partit amb més estimació de vot, amb un 29,2%, arrabassant al PP la primera plaça que havia conquistat per primera vegada en la legislatura al juliol.

En concret, atorga als d'Alberto Núñez Feijóo un 28,5%. La distància entre tots dos és de set dècimes, i això, en la pràctica suposa un empat tècnic.

Abans del parèntesi estival, l'organisme que presideix José Félix Tezanos, va col·locar el PP com a primera força. En aquell estudi, el CIS calculava per als populars un suport del 30,1%, 1,9 punts per damunt del PSOE.

El CIS situa el PSOE en primera posició en estimació de vot, una vegada analitzades totes les respostes de les persones entrevistades incloses, però en vot directe és el PP el que figura al capdavant, amb un 22%, enfront del 20,9% dels socialistes.

En tercera posició en estimació es manté Unides Podem, amb un 12,8%, encara que perdent força respecte a juliol amb sis dècimes menys; seguida de Vox, que cau 1,7 punts i es queda en un 10,3%, i de Ciutadans, amb un 2,8% que els deixaria fora del Congrés.

El baròmetre es va realitzar entre l'1 i 10 el de setembre, quan començava el nou curs polític amb el debat que el dia 6 van protagonitzar al Senat el president del govern i el líder de l'oposició.

També et pot interessar

stats