El CIS dona una forta pujada a PSOE, PP i Vox i afona Unides Podem

L'enquesta, que estrena nova metodologia per a l'estimació de vot, es va fer just després de la crisi dels populars

Casado rep els aplaudiments del seu grup parlamentari instants abans d'abandonar el Congrés
Casado rep els aplaudiments del seu grup parlamentari instants abans d'abandonar el Congrés / Chema Moya (Efe)

El Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) dispara el PSOE, PP i Vox i afona les expectatives electorals d'Unides Podem, segons l'últim baròmetre del mes del març en el qual estrena nova metodologia per a l'estimació de vot.

L'enquesta es va fer en els primers deu dies de març i arreplega ja els ressons de la batalla interna en el PP entre la direcció de Pablo Casado i la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que acabà situant el gallec Alberto Núñez Feijóo com a nou referent del partit.

Segons el CIS el PSOE obtindria un 31,5 % dels vots –2,9 punts més que al febrer– i el PP un 23,8 % –2,5 punts més–, amb la qual cosa els socialistes augmentarien la distància amb els populars fins als 7,7 punts.

Vox es consolida fermament en el tercer lloc, amb el 16,3 %, un punt i mig més que en l'anterior enquesta, mentre que Unides Podem perd vora dos punts, i passa del 13,6 % de febrer, a l'11,8 de març. Ciutadans només aconsegueix un 3,2%, lluny del 5% que va aconseguir en les generals de 2019 i que va acabar amb la dimissió d'Albert Rivera.

L'enquesta atorga a la coalició Més País-Compromís un 2% en estimació de vot, mig punt menys que en l'anterior baròmetre.

També et pot interessar

stats