El CIS detecta que la caiguda del PP beneficia el PSOE i Vox

El sondeig es va realitzar coincidint en el començament de juí de Bárcenas i en plena campanya electoral catalana.

El CIS detecta que la caiguda del PP beneficia el PSOE i Vox
El CIS detecta que la caiguda del PP beneficia el PSOE i Vox

El CIS ha publicat l'últim sondeig, corresponent al mes de febrer, en què es detecta que la caiguda en intenció de vot del PP beneficia el PSOE i Vox, principalment. El PSOE obtindria un 30,7% dels vots i ampliaria fins a quasi 12 punts la seua distància sobre el PP, que cau fins al 18,8% en estimació de vot, al mateix temps que Vox continua la seua senda ascendent i s'aferma en el tercer lloc amb el 13,6%. El sondeig, elaborat entre el 3 i l'11 de febrer, coincidint amb el començament del judici a l'extresorer del PP Luis Bárcenas i en plena campanya electoral de les catalanes, atorga al PSOE el mateix percentatge que al gener, però la caiguda del PP, en quasi dos punts, li permet ampliar el seu avantatge sobre el partit de Pablo Casado.

L'enquesta concedeix també una lleu pujada a Unides Podem, soci del PSOE en el govern de coalició, que passa del 10,7% en estimació de vot de l'anterior enquesta a l’11,2% a febrer. Vox continua escalant i puja sis dècimes fins al 13,6%, com Ciutadans, que repetiria resultat amb el 9,3% en estimació de vot. El sondeig concedeix igualment una important pujada a ERC, que escala fins al 3,5%, mentre que JXCat es deixa dues dècimes i es queda en l’1,3%.

Compromís és un altra força en creixement, segons el mencionat sondeig. L'últim CIS, de fet, el situa com a setena força a escala estatal, juntament amb Més País, amb l'1,7% dels sufragis. En intenció de vot directa passen del 0,8 al 1,1%.

També et pot interessar

stats